فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان در تهران - علت خیره شدن نوزادبه یک نقطه - انواع تشنج در نوزادان -www.childneurology.ir

تلفن مشاوره دکتر علیرضا رضایی فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال و کودکان :09025540607

نوبت دهی : 02155406074  -  09025540607

مشاوره از طریق واتساپ : 09025540607

وب سایت رسمی دکتر علیرضا رضایی

 فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و اطفال

فلوشیپ تشنج و صرع و نوار مغز

دکتر علیرضا رضایی فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و اطفال

این مقالات موقت بوده و به زودی مطالب سایت تکمیل خواهد شد .

 

سکته مغزی

 

ضایعات عروقی مغز در کودکان نادرتر از نوجوانان و بزرگسالان است.کم بودن شیوع این اختلالات در کودکان ،سازمان دهی بررسی های کنترل شده چند مرکزی را با دشواری مواجه می کند.

علی رغم وجود روش های تشخیص پیشرفته که تشخیص سریع و غیر تهاجمی بیماری عروقی مغز را امکان پذیر ساخته،هنوز بسیاری از پزشکان اطلاعات کمی در زمینه این بیماری ها در کودکان دارند در نتیجه ،تشخیص بیماری های مزبور با تاخیر صورت می گیرد.

امروزه با روش های تشخیص غیر تهاجمی مانند ام .آر.آی( MRA)،سی تی اسکنCT scan) و سونوگرافی جمجمه که به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته ان امکان اثبات بسیاری از بیماری های عروقی فراهم آمده است.

در اغلب موارد،عوامل خطر قابل شناسایی بروز سکته های مغزی در کودکان کمتر از نوجوانان است و کودکان بیشتر در اثر بیماری های عفونی یا التهابی دچار سکته مغزی می شوند.

بیماری های مادرزادی قلب و کم خونی سلول داسی شکل از علل شایع تر سکته های مغزی در کودکان هستند در حالی که سختی (تصلب)سرخرگ ها در کودکان نادر است.

شایع ترین علت سکته مغزی در کودکان؛احتمال بیماری های مادرزادی یا اکتسابی قلب است.ناهنجاری های پیچیده قلبی که هر دو دریچه و دهلیز و بطن قلب را پرفتار می کنند،در مجموع بیشترین مشکل قلبی کودکان را تشکیل می دهند ولی هر نوع ضایعات قلبی ممکن است گاهی موجب سکته مغزی شود.

یکی از موارد ویژه،ضایعات ایجاد کننده کمبودی انتهاها(سیانوز)همراه با افزایش غلظت خون(پلی سیتمی)است که احتمال ایجاد ترومبوز و امبولی را افزایش می دهد. عدم اطلاع عمومی از بیماری های عروقیمغز در کودکان می تواند توجه و مراقبت پزشکی را در این موارد به تأخیر بیاندازد.

در بسیاری از موارد ،کودک مبتلا به انفرکتوس مغزی چندین روز پس تز شروع نشانه های بیماری به نزد پزشک برده می شود. تا 50% سکته های مغزی کودکان ،ناشی از پاره شدن یک سرخرگ در مغز و خونریزی مغزی است.

کاهش شدید آب بدن ،وارد شدن ضربه به سر ،پایین بودن فشار خون برای مدت طولانمی ،لخته شدن خون در سرخرگ مغزی(در اثر بیماری قلبی مادرزادی ،جراحی قلب یا تومور مغزی و بیماری آبله مرغان)از علل ایجاد سکته مغزی در کودکان هستند.علاوه بر بیماری سلول داسی شکل (کم خونی sickle cell) ،در تالاسمی و بیماری تاکایاسوهم سکته مغزی ایجاد می شود.

( بیماری سکته مغزی ) ؛ التهاب سرخرگ های آئورت،شاخه های اصلی آن و سرخرگ ریوی است که با انسداد پیشرونده سرخرگ های بی نام،زیر ترقوه ای چپ و سرخرگ کارویید مشترک چپ در بالای محل جدا شدن آنها از قوس آئورت همراه است می تواند به فلج زودگذر پاها،کوری موقت ولاغر شدن عضلات صورت منجر شود).

تجربیات به عمل آمده در زمینه به کارگیری داروهای ضد لخته و ضد انعقاد خون در کودکان ،بی خطری آنها را اثبات کرده اندولی تعیین میزان تأثیر و ممقدار مصرف صحیح آنها هنوز به بررسی های کنترل شده زیادی نیاز دارد.داروهای تجزیه کننده لخته نیز در کودکان به اندازه بزرگسالان موثر هستند ولی اطلاعات درباره بی خطر بودن آنها برای کودکان و زمان بندی و مقدار مصرف آنها در کودکان و نوجوانان نا کافی است.

درباره تجویز آسپیرین یا سایر داروهای ضد پلاکت در کودکان مبتلا به انفادکتوس ایسکمیک مغزی بررسی کنترل شده ای به عمل نیامده است. با این حال امروزه از آسپیرین به طور روز افزون در بیماری های ایسکمیک مغزی کودکان استفاده می شود.سایر درمان های مورد استفاده در سکته مغزی کودکان عبارتنداز:هپارین،وارفارین؛داروهای تجربه کننده لخته و تعویض خون.

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان در تهران - علت خیره شدن نوزادبه یک نقطه - انواع تشنج در نوزادان -www.childneurology.ir

وب سایت رسمی دکتر علیرضا رضایی

 فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و اطفال

فلوشیپ تشنج و صرع و نوار مغز

فیسبوک دکتر علیرضا رضایی
گوگل پلاس لینکدین دکتر رضایی فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال واتس آپ دکتر علیرضا رضایی کانال تلگرام دکتر رضایی توییتر دکتر علیرضا رضایی
یوتیوب دکتر رضایی فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال و کودکان