فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان در تهران - علت خیره شدن نوزادبه یک نقطه - انواع تشنج در نوزادان -www.childneurology.ir

تلفن مشاوره دکتر علیرضا رضایی فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال و کودکان :09025540607

نوبت دهی : 02155406074  -  09025540607

مشاوره از طریق واتساپ : 09025540607

وب سایت رسمی دکتر علیرضا رضایی

 فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و اطفال

فلوشیپ تشنج و صرع و نوار مغز

دکتر علیرضا رضایی فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و اطفال

سرگیجه در کودکان

 

سرگیجه به طور کلی شامل حالتی است که در طی آن فرد حس می کند که محیط دور سرش می چرخد ، نوعی عدم تعادل که حالت چرخش محیط و یا چرخش خود فرد به دور محیط را ایجاد می کند . سرگیجه در کودکان  ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود . زمانی که تنفس کودک مختل شود ، امکان دارد که دچار سرگیجه شده باشد . در این زمان احتمال دارد که اکسیژن کافی به مغز نرسیده و یا به صورت نرمال نباشد . در برخی موارد ، امکان دارد که به دلیل بروز کم خونی ، سرگیجه در کودک ایجاد شود . چنانچه سرگیجه بعد از چند دقیقه برطرف شده و تکرار نشود ، معمولا گذرا و بی خطر است. اما در صورتی که کودک به صورت مکرر دچار سرگیجه شود ، احتمال وجود بیماری و یا احتمال کم خونی وجود دارد .

در سرگیجه ، نوعی عدم تعادل موقت و سبک بودن سر و ضعف ، مشاهده می شود . سرگیجه درکودکان ، معمولا ممکن است دو نوع باشد . یک نوع از سرگیجه به صورت سرگیجه محیطی بوده و نوع دیگر آن نیز ، سرگیجه مرکزی است . در سرگیجه محیطی ، که معمولا بسیار شدید است ، کودک در هنگام چرخاندن سر و یا زمانی که دراز کشیده و از این پهلو به آن پهلو می شود ، احساس می کند که تمام محیط اطراف دور سرش می چرخد و یا خود کودک به دور محیط اطراف می چرخد . این سرگیجه زمان کوتاهی دارد و معمولا با بستن چشم ها ، کم کم بر طرف می شود . این نوع سرگیجه معمولا به دلیل عفونت به وجود می آید . عفونت در گوش میانی عامل بروز این نوع سرگیجه می باشد .

در سرگیجه مرکزی ، شدت سرگیجه کمتر بوده و احتمال دارد که به سبب اختلالات مغز و اعصاب به وجود آمده باشد . در این نوع سرگیجه ، مشکلات دیگری مانند مشکل در تعادل نیز ممکن است به وجود آید .

چنانچه کودکی دچار سرگیجه شود ، توصیه می شود که به پزشک فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان مراجعه شود . در این زمان ، پزشک فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و نوزادان ، به بررسی موارد بروز سرگیجه می پردازد . مشخصات و نوع سرگیجه ، تعداد دفعات آن ، مدت زمان و سابقه بیماری توسط پزشک بررسی می شود . همچنین پزشک ، سابقه وجود سردرد ، تشنج و یا ضربه های احتمالی به سر را نیز بررسی می کند . این موارد همگی در تشخیص و درمان سرگیجه کودک بسیار موثر هستند. همچنین پس از بررسی موارد فوق ،  در صورت نیاز ،  معاینات مربوط به مخچه کودک که نوعی معاینه عصبی است ، صورت می گیرد .

 

 

علت سرگیجه

 

مخچه ، مرکز تعادل بدن انسان است . وجود هر گونه مشکل و اختلالی قسمت مخچه سبب بروز سرگیجه در کودک می شود . مخچه با ایجاد تعادل ، باعث تنظیم حرکات بدن شده و نوعی توازن و هماهنگی را برقرار می سازد . زمانی که مشکلی در دریافت حواس به سمت مغز به وجود آید ، سرگیجه رخ می دهد. به طور کلی می توان گفت که سرگیجه در کودکان ممکن است به دلیل مشکل در اعصاب حسی ، گیرنده های گوش داخلی و یا اختلال و مشکل در بخش عصبی مخچه ، به وجود آید. در برخی موارد نیز ممکن است به سر کودک ضربه وارد شده و پس از ضربه و یا چند روز بعد ، کودک دچار سرگیجه شود . از مهم ترین دلایل بروز سرگیجه در کودکان می توان به مواردی مانند ایجاد تومور های مغزی و یا مخچه اشاره کرد. یکی دیگر از دلایل بروز سرگیجه در کودکان ، ممکن است وجود بیماری هایی مانند بیماری ام اس و میگرن باشد .

فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان در تهران - علت خیره شدن نوزادبه یک نقطه - انواع تشنج در نوزادان -www.childneurology.ir

وب سایت رسمی دکتر علیرضا رضایی

 فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و اطفال

فلوشیپ تشنج و صرع و نوار مغز

فیسبوک دکتر علیرضا رضایی
گوگل پلاس لینکدین دکتر رضایی فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال واتس آپ دکتر علیرضا رضایی کانال تلگرام دکتر رضایی توییتر دکتر علیرضا رضایی
یوتیوب دکتر رضایی فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال و کودکان